BIO

Ton Mulders ; gitaar /fretloze gitaar

Mark Boesveld ; basgitaar 4/5 en 7-snarig

o.a Muziek van tango-componist Astor Piazzolla, eigen werk, improvisaties.

Over de muzikale keuzes,

Basgitaar en gitaar komen we meestal tegen in samenwerking met drums en zang. Als alleen basgitaar en gitaar overblijven, moet er iets speciaals zijn om de muziek volledig te laten klinken. In dit geval een 7 snarige basgitaar, en naast spaanse gitaar ook een kleine fretloze gitaar, die tezamen van heel laag tot behoorlijk hoog klinken. In deze bezetting zijn de instrumenten volkomen gelijkwaardig. Dit vraagt wel bepaalde vaardigheden van de spelers. De energie van de tango, de harmonische complexiteit, vrijheid en het avontuur van jazz, en de gelaagdheid en klankschoonheid van klassieke muziek.

CAMUSTO

Ton Mulders –Gitarist/Componist

Speelt al jaren nogal uiteenlopende muziek; klassiek, pop, jazz, fado, cubaans, funk, improvisatiemuziek. Was in de jaren 90 gitarist van Alkmaars roemruchte grote prijswinnaar’20 Brothers’, vormde jarenlang een duo met tapdanseres Marije Nie, componeerde in 2013 de muziek voor muziektheaterproductie ‘Penguin & Moontan’, en heeft momenteel naast CAMUSTO, een nieuwe eigen werk band, GILLS, waarmee nu opgenomen wordt.

Mark Boesveld- Bassist/Componist

Studeerde in 1994 cum laude af aan het conservatorium te Alkmaar. Jazz en improvisatie zijn z’n eerste liefde. Speelde oa in bigband De Boventoon, Antiphon Trio,Trio Stoop,Boesveld en van Helsdingen en het Vera Springveer Quartet.Hij was en is tevens actief in het popcircuit en dan met name op het gebied van funk en soul. Ook werkte hij als muzikant mee aan diverse beeldproducties.